Huurders Vereniging Hoogheem
Huurders Vereniging Hoogheem
Speelplaatsen

HOOGHEEM HEEFT DE BESTE KINDERSPEELPLAATS 

De Romulus-welpen van Scouting Boxtel (een groep jongens van 7 tot 11 jaar), hebben vorige week zaterdag zes Boxtelse speeltuinen getest.

De welpen werd gevraagd de speeltuinen te beoordelen op veiligheid, het aantal toestellen, onderhoud en schoonheid. De leiding heeft de kwaliteit van de bankjes getest. Het ging om de volgende speeltuinen: Essche Heike (wandelpark Molenwijk), Dufourstraat, Corpus, Houtwerf, Duinen- daal en Hoogheem.

speeltuin

 

Als beste kwam de speeltuin bij Hoogheem uit de bus, op de tweede plaats eindigde het speelterrein aan de Houtwerf. Onvoldoende scoorden de speeltuinen bij Duinendaal en de Corpus. Over het algemeen scoren de speeltuinen een voldoende (6,5). 'De kinderen vinden de schommels over het algemeen niet veilig.

De spectaculaire toestellen zijn favoriet, maar worden ook als onveilig ervaren. Veel afval zijn ze niet tegen gekomen, op schoonheid scoren de speeltuinen een 6, niet slecht maar kan natuurlijk altijd beter', aldus Joris Maas in Brabants Centrum over de test- resultaten.

De welpen formuleerden aanbevelingen voor de gemeente, die de speeltuinen moet onderhouden.

 

HomeHoogheemBurenFoto'sHandige linksNieuwsbriefLid wordenGevraagd en aangeboden