Huurders Vereniging Hoogheem
Huurders Vereniging Hoogheem
Woonregels

Woonregels Hoogheem
Hoogheem bestaat uit meer dan 450 flatwoningen. Niet iedereen heeft dezelfde woonstijl. Om het voor iedereen zo prettig mogelijk te houden, stelden bewoners (samen met Woonstichting St. Joseph) woonregels op. Houdt u zich hieraan?

1.      Zorg voor een goede ondergrond als u kiest voor een harde ‘vloerbedekking’. (bijvoorbeeld vinyl, laminaat of parket). Twijfelt u? Vraag dan advies bij bijvoorbeeld St. Joseph.

2.      Houd rekening met wat u aan schoenen draagt in huis. Loop niet op schoenen met harde zolen op uw harde vloer als dat niet nodig is!

3.      Luistert u graag muziek? Denk aan de buren. Hoe laat is het? Staan ramen en deuren open? Zitten de buren lekker buiten? Kan het zachter of met een koptelefoon?

4.      Gaat u klussen of uw huis opknappen? Doe het op tijdstippen dat uw buren er geen last van hebben. Liever niet vóór 09.00 uur en ook niet na 22.00 uur.

5.      Geeft u een feestje? Geef het even door aan de buren of hang een briefje op in de hal.

6.      Hebt u kinderen? Laat ze de flat niet gebruiken als speelplaats (bv. niet spelen met de liften, voetballen of rolschaatsen op de galerij of in de trappenhuizen).

7.      Hebt u een huisdier? Overtuig u ervan dat anderen er geen last van hebben. Ook als u niet thuis bent.

8.      Houd uw hond(en) aangelijnd en laat ze alleen uit op de daarvoor bestemde plaatsen. En ruim bij voorkeur de poep op met een schep en een zakje. Gebruik tussen 22.00 uur en 07.00 uur de stortkoker liever niet. Dat maakt te veel herrie

9.      Gebruik de lift op een juiste manier en houd hem ook schoon. In de lift, maar ook in de andere algemene ruimtes, mag niet worden gerookt.

10. Houd de trappenhuizen en galerijen altijd vrij. Stal hier geen spullen, zoals een fiets, kinderwagen of vuilniszak. Ook niet tijdelijk. In geval van nood moeten hulpdiensten zoals brandweer, ambulance of politie er goed door kunnen. Maar denkt u ook aan uw medebewoner in een rolstoel of met een kinderwagen of rollator.

11. Ga niet met uw (brom)fiets door de entreehal of in de lift! Gebruik uw berging om uw (brom)fiets te stallen.

12. Houd de gemeenschappelijke ruimten schoon. Ruim uw eigen vuil op, zodat uw medebewoners er geen last van hebben!

 
WOONREGELS 

Inclusief de voorschriften uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en de huurovereenkomst van de woonstichting Sint Joseph, spreken de bewoners met elkaar woonregels af.

Deze afspraken zullen moeten leiden tot een ongestoord woongenot en een leefbare woonomgeving. 

HomeHoogheemBurenFoto'sHandige linksNieuwsbriefLid wordenGevraagd en aangeboden